AÖF Yeni Kayıt 2025

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Yeni Kayıt

En Az Lise veya Dengi Okul Mezunu Olanlar İçin Yeni Kayıt

Anadolu Üniversitesinin Açıköğretim Fakültesi programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Buna göre;

• Ön lisans programlarını tercih edebilmek için TYT sınav puanının hesaplanmış olması
  • Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde (SAY, SÖZ, EA) sınav puanının hesaplanmış olması
gerekmektedir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir ön lisans veya lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı kazanmaktadır.

ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresinden 2025 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru işlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Açıköğretim Fakültesi ön lisans ve lisans programlarına öğrenci alımı yapılan programlar şunlardır;

Açıköğretim Fakültesi Ön Lisans Programları
  1. Acil Durum ve Afet Yönetimi
  2. Aşçılık
  3. Bankacılık ve Sigortacılık
  4. Bilgisayar Programcılığı
  5. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
  6. Coğrafi Bilgi Sistemleri
  7. Dış Ticaret
  8. Emlak Yönetimi
  9. Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon
  10. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
  11. Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  12. İlahiyat
  13. İnsan Kaynakları Yönetimi
  14. İşletme Yönetimi
  15. İş Sağlığı ve Güvenliği
  16. Kültürel Miras ve Turizm
  17. Lojistik
  18. Marka İletişimi
  19. Medya ve İletişim
  20. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
  21. Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  22. Sosyal Hizmetler
  23. Sosyal Medya Yöneticiliği
  24. Tarım Teknolojisi
  25. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
  26. Turizm ve Otel İşletmeciliği
  27. Yaşlı Bakımı
  28. Web Tasarımı ve Kodlama
Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları
  1. Görsel İletişim Tasarımı
  2. Felsefe
  3. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  4. Sağlık Yönetimi
  5. Sosyoloji
  6. Tarih
  7. Türk Dili ve Edebiyatı
  8. Yönetim Bilişim Sistemleri
  9. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  10. İktisat
  11. İktisat (İngilizce)
  12. Maliye
  13. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
  14. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce)
  15. Uluslararası İlişkiler
  16. Uluslararası İlişkiler (İngilizce)
  17. Havacılık Yönetimi
  18. İşletme
  19. İşletme (İngilizce)
  20. Uluslararası Ticaret ve Lojistik

2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Açıköğretim Fakültesi önlisans ve lisans programlarına yerleştirilen adayların kayıtları YKS Yeni Kayıt ve YKS Ek Yerleştirme kayıt türleri ile yapılmaktadır.

YKS Yeni Kayıt

2025-2026 Öğretim Yılı İçin Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri*
Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri01 Eylül 2025 Pazartesi - 05 Eylül 2025 Cuma
Çevrimiçi (Online) Başvuru Adresihttps://aoskayit.anadolu.edu.tr
Çevrimiçi başvuru işlemleri https://aoskayit.anadolu.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin MEBBİS/YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmektedir. Bilgileri güncel olmayan adaylar kaydının bulunduğu kurumlara başvurarak bilgilerinin güncellenmesini sağlamalıdır. Çevrimiçi başvuru işlemlerini tamamlayıp Öğretim Giderini ödeyenlerin durumları kontrol edilerek kayıt işlemi onaylanacaktır.

YKS Ek Yerleştirme

2025-2026 Öğretim Yılı İçin Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri*
Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri10 Ekim 2025 Cuma - 17 Ekim 2025 Cuma
Çevrimiçi (Online) Başvuru Adresihttps://aoskayit.anadolu.edu.tr
Çevrimiçi başvuru işlemleri https://aoskayit.anadolu.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin MEBBİS/YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmektedir. Bilgileri güncel olmayan adaylar kaydının bulunduğu kurumlara başvurarak bilgilerinin güncellenmesini sağlamalıdır. Çevrimiçi başvuru işlemlerini tamamlayıp Öğretim Giderini ödeyenlerin durumları kontrol edilerek kayıt işlemi onaylanacaktır.

* YKS Yeni Kayıt ve YKS Ek Yerleştirme çevrimiçi (Online) başvuru ve kayıt tarihleri, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihe bağlı olarak değişebilir.